Achitări online Moldova: soluții sigure de la Paynet
aug 09, 2017
Platesti facturi prin Paynet la orice ora.

Problema tuturor cetățenilor din Republica Moldova este faptul că imediat ce au primit salariul, fug la bancomat pentru a-l extrage de acolo și a-l ține integral în buzunar.

Statisticile vorbesc de la sine, 88,82% din valoarea totală a operațiunilor cu carduri emise în R. Moldova efectuate în R. Moldova sunt retrageri de numerar pentru trimestrul I anului curent. Dacă comparăm datele cu același indicator pentru anul precedent, atunci pot spune că situația este mai bună cu 2,65 pp în raport cu valoarea totală de operațiuni, însă ca valoare nominală, cu siguranță pot afirma că necesitatea de a avea bani cash nu diminuează - oamenii tot continuă să scoată banii de pe cardurile bancare.

Acest lucru mă întristează nespus de mult și în acest articol aș dori să aduc argumente - de ce e bine să ții salariul tău pe portofelul electronic Paynet, dacă tot retragi banii în zadar de pe cardul salarial. Cine știe, poate într-o instituție non-bancară vei avea mai mare încredere decât într-un sistem bancar.

De multe ori, când achiți totul în numerar, eviți achitările online doar din motiv că nu ai încredere în bănci sau în securitatea cardurilor de plată. Paynet vine cu o soluție securizată, prin care orice achitare ce presupune bani reali este însoțită de așa numit codul OTP (one time password). OTP este un cod numeric de șase cifre și la fiecare operațiune acesta este diferit (unic pentru fiecare achitare online).

Un alt motiv care îți poate stimula încrederea în sistemul Paynet este licența de la Banca Națională pentru emiterea monedei electronice. Cred că unicul lucru care te-ar interesa cu adevărat este faptul că Banca Națională ne-a impus condiții drastice și suntem monitorizați foarte atent. Așadar, te asigur că sistemul Paynet face față tuturor cerințelor legislative din R. Moldova.

Paynet oferă posibilitatea de a achita facturi online de orice fel. O dată ce ai achitat, sistemul ține minte codul unic a facturii și nu este nevoie de fiecare dată să introduci în sistem datele necesare, accesând serviciul dorit poți achita serviciile comunale - fără ca să te uiți în fiecare zi în cutia poștală, dacă ți-au venit facturile de hârtie.

Apropo, aici mai am de adăugat, exista un stereotip - că dacă banca sau poșta nu și-au pus ștampila pe factură, atunci aceasta nu este achitată. Paynet îți oferă posibilitatea de a salva factura achitată în format pdf sau de a vedea în istoria operațiunilor când și ce sumă ai achitat. Personal, nu înțeleg de ce până acum furnizorii de energie electrică, gaz sau apă nu au oferit posibilitatea de a primi facturi online, pentru a avea grijă de mediul înconjurător, renunțând la facturile pe suport de hârtie, care sunt practic inutile.

Paynet nu e doar un sistem de achitare a serviciilor comunale, în primul rând este un portofel electronic în Moldova, care permite achitarea bunurilor sau serviciilor direct pe site-urile comercianților, precum pandashop.md, rapidasig.md, 999.md, desire.md, mticket.md, caritate.md, jobs.diez.md și multe altele.

Cu portofelul Paynet, plățile online sunt mai sigure și mai simple decât cu orice alt sistem de plată. Dacă aș compara achitările online cu un card bancar și cele cu portofelul electronic Paynet, cu siguranță aș alege Paynet, din următoarele motive:

- mai puține date de introdus pe site-ul comerciantului;

- codul OTP despre care vorbeam - la moment este una dintre cele mai sigure metode antifraudă pentru regimul online;

- mai securizat, din motiv că nu există riscul de stocare a datelor mele de pe card și folosirea acestora în scop de fraudă;

- procesarea momentană - probabil că acest punct este mai critic și mai important pentru comercianți, oricum e bine de știut că atunci când achiți cu Paynet, comerciantul momentan are acces la mijloacele bănești recepționate;

- posibilitatea de achitare cu bonusurile obținute din programul de loialitate Paynet;

- nu e necesar să ai card bancar pentru a face achitări online, deoarece portofelul Paynet poate fi alimentat și cu bani cash.

Sper că am reușit să-ți deschid ochii, și de azi înainte, dacă vei vedea la vreunul dintre site-urile preferate că au ca metodă de achitare online portofelul electronic Paynet, nu vei mai avea dubii în privința celei mai sigure metode. Mult succes în mediul online, alături de portofelul Paynet.

Cu drag și pasiune pentru plățile online,

Macari Ana

Mai multe
Achitarea serviciilor comunale chiar și la miez de noapte
aug 01, 2017
Toate comunale
Mă adresez mamelor, care de zor până seara petrec timp îngrijind de copii sau de casă. Mă adresez studenților care-s plini de examene și proiecte anul împrejur și cărora, cu greu, le ajunge timp de somn. Mă adresez ție – lucrător de birou, care de la 8 la 18 lucrezi și aștepți nerăbdător să vină seara să mai reușești încă 10 treburi de-ale casei sau să mergi după cumpărături ori la poștă să-ți plătești Fenosa. Or, poate vrei să stai la o terasă cu prietenii, sau pur și simplu să-ți acorzi timp, lenevind oasele pe canapea în fața TV-ului – iar asta presupune că nu arzi de dorința de a jertfi acest timp pentru achitarea serviciilor comunale.

Pe zi ce trece, noi învestim timpul prețios în ceea ce ne face fericiți și, eventual, în activități care ne aduc un venit care sa ne ajute mai ușor să adunăm mici plăceri și ne supără mult atunci când nu reușim ceva, pierdem timp undeva sau... cu cineva. Eu urăsc să stau în rânduri. Nu neg, poate fi vorba de o oarecare doză de lene, dar lenea acesta-i motivată. Eu nu am pașaport român, fiindcă nu-mi imaginez stând la coadă 6-7 ore, sau mai mult. Eu am o zi rea, dacă stau în rând la poștă pentru achitarea serviciilor comunale. În acest caz, eu am găsit o soluție: achitarea serviciilor comunale online.

Atunci când am făcut-o pentru prima dată, fiecare serviciu putea fi achitat diferit, printr-o platformă sau mai multe. Telefonia mobilă, evident, o achiți online. Aceste companii probabil printre primii au adăugat opțiunea de achitare a serviciilor comunale prin internet. Astfel încet - încet, căci așa se mișcă lucrurile legate de achitare serviciilor comunale online, fiecare prestator a început să accepte plata serviciilor online în Moldova.

Deși la capitolul achitarea serviciilor online Moldova e la început, există o veste bună - a apărut Paynet: locul unde plata serviciilor comunale e simplă, fără de griji și cel mai important – e securizată! Odată ce o vei încerca, plata serviciilor comunale online cu Paynet va deveni opțiunea ta preferată!

Achitarea serviciilor comunale online prin Paynet îmi economisește foarte mult timp! Asta spun de fiecare dată când mă întreabă lumea. 5 minute în maxi taxi sau la pauza de masă, în timp ce savurez din zeama de găina, sau seara chiar înainte de culcare, când îmi dau seama ca mâine e data de 1 și eu pot rămâne fără lumină.

Atunci când aleg să achit servicii comunale online, pentru mine este importantă siguranța datelor mele personale. La Paynet și așa pot să plătesc servicii comunale online, fiind înregistrată doar cu numărul de telefon, cât de simplu, nu? Mai mult ca atât, ca să nu fiu limitată în operațiuni (limita de 2500 lei per tranzacție) eu am depus o cerere, care sa-mi permită să fac tranzacții mai mari de 2500 lei. Ca să înțelegi, factura la căldura iarna e mai usturătoare de 2500 lei. Mai mult ca atât: trebuie sa achit și facturile mamei - generația greu de convertit la plăți electronice, dar dacă crearea unui cont pe Facebook a trecut cu succes, în curând va naviga ușor prin aplicația mobilă Paynet.

Eu am o experiența bună cu Paynet - eu îl recomand tuturor prietenilor, amicilor și celor care, la fel ca și mine, înțeleg de ce achitarea serviciilor comunale online trebuie să fie sigură, rapidă și să aibă loc de oriunde. 

PS: Eu plec la mare. Ca să nu mă întorc acasă în Moldova și să-mi găsesc internetul deconectat, eu voi folosi Paynet pentru achitarea serviciilor comunale în timp ce voi mânca măsline!

Cu drag,

Luminița, paynet.md

Mai multe
Acum ai 2% bonus la Bemol Moldova
iul 14, 2017
IMAGE
Paynet vine cu o ofertă foarte bună pentru toți posesori de autoturisme, la una din multitudinea de benzinării din Republica Moldova. Acum, în doar câteva minute și cu efort minim, absolut gratuit și doar cu numărul de telefon, obții un card de reducere și bonusuri Paynet, cu care poți procura benzină la Bemol cu 2% bonus pentru produsele petroliere

Bonusurile acumulate pot fi folosite atât la compania petrolieră Bemol, cât și la unul din partenerii Paynet, ca metodă de plată. Acest avantaj este cu atât mai fenomenal, cu cât posesia unui automobil înseamnă că apelezi frecvent la diverse benzinării în Moldova. Acum, vei fi cu siguranță un client fidel anume la rețeaua de benzinării Bemol.

Fiind deținătorul unui card de reduceri și bonusuri Paynet, economisești cumpărând benzină de la Bemol, în timp ce bonusul acumulat va fi valabil pentru a achita produse și servicii la oricare dintre ceilalți parteneri Paynet. Deci, cheltui bonusul acumulat când vrei și unde vrei.

Iată cum obții, în doar câțiva pași, cardul de reduceri și bonusuri Paynet:

- Descarcă aplicația în telefon și înregistrează-te gratuit. Mai jos ai link-urile de înregistrare pentru:

iOS

Android

- În meniul „% LOIALITATE”  accesează „VEZI CARDUL”.

- Prezintă operatorului Bemol cardul din telefon, după ce te alimentezi la una din cele 40 de stații Bemol din țară. Simplu, ușor și, cu siguranță, eficient!

Dacă te pornești în drum lung și ai nevoie de benzină în Moldova, nu uita să-ți descarci aplicația Paynet, pentru a acumula bonusuri de fiecare dată când apelezi la una din benzinăriile Bemol.

Înregistrarea este gratuită, iar portofelul online Paynet îți va fi utilă atât în procurarea de combustibili de la Bemol, cât și în achitarea altor servicii online, inclusiv a facturilor pentru servicii comunale. Pe lângă combustibil la un preț accesibil și pe lângă bonusurile acumulate, vei obține și o serie de alte privilegii. În orice moment poți să vezi în aplicația Paynet toate operațiunile tale la Bemol în mediul online, imediat după folosirea cardului nostru de reduceri și acumulare de bonusuri.

Așadar, poți duce cu ușurință o evidență a cheltuielilor efectuate și bonusurilor acumulate! Acum, fiecare alimentare la benzinărie va fi un moment plăcut și o economie în plus.

Bemol are o rețea de 40 de stații de alimentare pe tot teritoriul Republicii Moldova. Benzinăriile Bemol alcătuiesc o rețea vastă, cu program optim, prețuri accesibile, iar acum, și cu promoții destul de interesante.

Produsele petroliere sunt livrate la stațiile Bemol Moldova cu ajutorul propriilor autovehicule ce corespund standardelor europene pentru transportarea încărcăturilor periculoase. Bemol are grijă de mașina ta, iar Paynet de portofelul tău!

În interesul clienților şi în scopul protecției mediului ambiant în Republica Moldova, lanțul de stații de alimentare Bemol oferă în exclusivitate produse petroliere ce corespund standardelor Uniunii Europene. Un motiv în plus să apelezi anume la acesta, când ai nevoie de alimentare cu carburanți.

Vino în comunitatea Paynet, pentru a te bucura de multe oferte unice și de promoții nu doar la Bemol, ci și de multe alte reduceri și surprize de la Paynet.

Mai multe
Articole pe pagină: