Transferurile SEPA sunt disponibile în Paynet
oct 15, 2021
Cetățenii Republicii Moldovei pot efectua transferi de bani sau plăți SEPA către țările membre ale Uniunii Europene și nu doar.

Zona unică de plăți în euro (Single Euro Payments Area) sau pe scurt SEPA a fost implementată cu scopul de a crea o zonă geografică în interiorul căreia procesul de plăți în EUR la nivel european să fie mai rapid, mai ușor și mai convenabil. Cu Paynet, acum poți transfera bani rapid, ușor și convenabil către persoane sau companii din UE sau primi bani de la persoane sau companii direct în contul Paynet.

Ce este o plată SEPA? Transferul de bani SEPA este o plată în EUR a cărei beneficiar se află în una din cele 34 de țări din zona SEPA. Transferurile de bani SEPA ce se realizează dintr-un cont Paynet în oricare alt cont bancar în EUR din zona UE. Plățile SEPA pot fi efectuate de persoane fizice care dețin un cont Paynet și doresc să transfere bani în alt cont EUR, fie că acesta este deschis în țara în care se află expeditorul, fie că este deschis în străinătate. De obicei, astfel de plăți sunt avantajoase la nivel internațional pentru plățile de bunuri sau servicii.

Cum transfer bani prin SEPA? Pentru a efectua o plată sau un transfer prin SEPA, trebuie să ai numele persoanei sau a companiei, și codul IBAN. Acest proces a devenit astăzi mult mai accesibil și nu e necesar să mergi la bancă. Totul se face online: trebuie doar să ai înregistrat un cont Paynet, accesează serviciul SEPA, completează datele destinatarului. Banii ajung în câteva ore maxim. Dacă transferul este efectuat în weekend, atunci banii ajung în cont luni dimineața.

Cum primești bani din EU prin SEPA? Utilizatorii Paynet pot primi cu ușurință transferuri sau plăți SEPA din țările membre ale zonei Euro. Acum toate rechizitele necesare sunt disponibile direct în portofelul Paynet. Accesează Rechizitele din meniul profilului tău Paynet. Copie datele și trimite-le în mesaj persoanelor care trebuie să-ți transfere bani. Banii ajung în aceeași zi în contul tău Paynet.

În ce țări pot transfera sau primi bani prin SEPA? Cetățenii Republicii Moldovei pot efectua transferuri de bani sau plăți SEPA către țările membre ale Uniunii Europene și nu doar. SEPA are o arie largă de cuprindere: 34 de ţări, peste 500 de milioane de locuitori, în jur de 9.300 de instituţii ce oferă servicii de plăţi la nivel european. Zona geografică SEPA cuprinde statele membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Danemarca, Lituania, Ungaria, Polonia, România, Suedia, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia, Monaco, San Marino.

Care este comisionul? La Paynet ai cel mai mic comision pentru acest serviciu. El constituie doar 10 EUR per transfer indiferent de sumă, fie 100 EUR sau 1000 EUR. Comisionul de intrare – 0.5% sau min 0.95 EUR. Nu contează țara în care te afli, sau banca care te deservește. Dacă ai un cod unic IBAN, poți efectua transferuri SEPA oricând și oriunde.

Serviciul SEPA este disponibil în aplicația Paynet 24/24. Descarcă aplicația și înregistrează-te gratuit!

Înregistrarea este gratuită!
Log in Înregistrează-te
Înapoi
Despre Portofel
Acesta este primul Portofel Electronic din Moldova. Plătește facturile comod și de oriunde. Beneficiază de programul de Loialitate, care oferă multe bonusuri și reduceri în magazinele și localurile din Moldova.

Facebook

Descarcă aplicația AICI